Hej alla !

Här i bloggen kommer ni få ta del av mina funderingar och händelser från mitt liv.

Allt från mina äventyr,drömmar och tankar samt annat som skönhets prylar,husdjur och resor. Även lite annat som gör livet roligt!

onsdag 15 juni 2011

Kalas!

 Min födelsedag blev jätte mysig och jag vill Tacka alla som kom och förgyllde min dag!


Den godaste tårtan hjälpte sambon mej att snickra ihop,
det blev en egen påhittad blandning av 3 olika recept. Och det känns som lite vågat en sån här dag. Men "Thanks God" blev den super lyckad:)
Bara lite för liten...

Receptet kommer här:

Börja med att göra glasyrerna dagen innan!
Du behöver:
500g mörk choklad
5 dl vispgrädde
2 msk honung
50 rumstemp. smör


Glasyr: Hacka chokladen ganska fint.
Koka upp grädden med honungen, dra från
plattan och rör snabbt ner chokladen.
Rör tills all choklad har smält.
Tillsätt smöret i små klickar och rör till en slät smet.
Låt glasyren stelna i rumstemperatur till nästa dag
Ställ in i kyl om du har bråttom, men passa noga så den inte blir för hård.

Halvera receptet ovan och gör samma glasyr med vit choklad. 
Den blir lite rinnigare.


Gör pannacottan.


Hallon Pannacotta

3 gelatin blad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon 
200 g philadelphia

Gör så här:
 Lägg gelatin bladen i blöt i kallt vatten. Häll grädde och socker i en tjockbottnad  kastrull och sjud på svag värme tills sockret löst sig. Ta upp gelatinbladen ur vattnet krama ur och rör ner i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna lite.
Mixa hallonen till en pure. Rör ner Philadephiaosten och puren i grädden, vispa till en slät smet. Häll ner i en liknande form som tänkt till tårt botten.
    Låt smeten stå i kylen i minst 3 timmar eller tills den stelnat en Under tiden den står i kylen gör du bottnarna.

    Till tårtbotten:
    100 gram smör
    3 dl hasselnötter, malda
    2 ägg
    2 dl råsocker
    3 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    6 krm ekologiskt vaniljpulver, man kan ta lite essens istället
    2 dl mjölk


    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form och bröa eller mjöla den om du så vill, det fungerar bra att låta bli. Mal hasselnötterna. Vispa ägget och sockret pösigt. Tillsätt vaniljpulver, de malda hasselnötterna, smöret och mjölken. Blanda noga. Rör sedan försiktigt ned mjölet och bakpulvret.
    Häll smeten i formen, och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt svalna.

    Smeta på pannacottan när den stelnat på tårt botten, fixa till om det trillar i sönder. Sätt in i kylen ca 30 min. Ta ut.
    Bred på den mörka  glasyren på kanten , häll sedan över den vita glasyren, på med en massa hallon,  och valfria dekorattioner. Klart!

    Något som förmodligen hade varit lika gott och kanske lite enklare, att byta ut pannacottan mot en mousse istället. Det ska jag testa nästa gång!