Hej alla !

Här i bloggen kommer ni få ta del av mina funderingar och händelser från mitt liv.

Allt från mina äventyr,drömmar och tankar samt annat som skönhets prylar,husdjur och resor. Även lite annat som gör livet roligt!

fredag 11 maj 2012

Första dagarna i Vietnam..

Saigon är en häftig & rolig stad, folket leende & mopeder överallt!! Och här är billigt,billigt:) De trånga gatorna är som tagna ur en film.
Men oj & fy, vilka upplevelser jag fått vara med om i denna underbara stad- Ho chi minh city som den nu heter, jag gillar Saigon bättre ..
Har varit 2 känsloladdade dagar. Jag har inte alls varit insatt eller speciellt intresserad av Vietnam kriget, men efter besöket på krigsmuseet igår och en runda i Cu Chi tunnlarna idag med vår veteran guide har jag fått en riktig historie lektion om detta vidriga 17 års långa onödiga krig.
Jag gick runt med en klump i halsen på museet & var nära på att börja gråta flera gånger.
Bilder på vad "Agent Orange" orsakat och konsekvenserna som fortsätter även till idag är så sjukt hemska.
Det är inte svårt att vara tacksam när man ser sådana bilder.
Det var intressant med guiden idag, han hade ett bra berättar sätt & berättade om sin delaktighet i kriget. Han var halv Filippinare och halv Vietnames -Thats why Im so ugly, som han själv sa.. Förutom det var han nämligen en officer i "the US navy" & kämpade mot kommunisterna. Han var lycklig över att han aldrig dödat någon. Och ska publicera sin bok om kriget någon gång under nästa år då han också går i pension. Vi fick många goda skratt åt hans svarta humor.
Jag hade gärna stannat här längre men nu är det kort om tid och vi ska till en del ställen här i Vietnam innan den 22:e maj. Imorgon bär det av till Nha Trang.



ja,vad kan man säga..


anti krigs poster

Kasper i tunneln

K testar AK47:an

lite klaustrofobiska var de 120 m i underjorden

tittut, typisk sniper gömma

vår guide Mr Bean



frukosten idag

middagen igår.. en massa soppa..

vietnamesisk kvinna