Hej alla !

Här i bloggen kommer ni få ta del av mina funderingar och händelser från mitt liv.

Allt från mina äventyr,drömmar och tankar samt annat som skönhets prylar,husdjur och resor. Även lite annat som gör livet roligt!

tisdag 15 maj 2012

Livet är en fest..

Det har varit ett par händelserika dagar. Fast jag önskar att ha varit utan en del av det som hänt så Älskar jag Vietnam!! Ju mer jag är här ju mer jag äter och ser dess mer fantastiskt tycker jag att här är.

Vi tog bussen från Saigon till Nha Trang, märkligaste men bästa sov bussen jag åkt. När vi var framme kl 7 på morgonen stack vi till vårt hostel,och fick checka in! Vi sov bara där en natt men fick 2 hela dagar eftersom vi även fick ha kvar rummet tills bussen kom & hämtade oss kl 19 nästa dag:)
Nha trang var skönt, en fin strand & en av de bästa då det knappt fanns andra människor där. Vi såg en man bada naken..oönskat..

Tillbaks till kl 19 bussen, till Hoi An 12 timmar. Vilken mardrömms resa det blev då, lika glatt överaskade som vi varit över den första bussresan lika hemsk blev denna.. De 4 första timmarna "hoppade" bussen så jag trodde jag skulle knäcka ryggen.. Tills den gav upp bussen alltså. Bussen gick i sönder mitt i ingenstans. Och blev stående, air conditionen stängdes av & ingen pratade engelska. Det enda som blev sagt var -3 hours,3 hours.. Detta var halv 2 på natten, tillsist däckade vi av utmattning. Vid 7 snåret på morgonen hade fortfarande inget hänt, samma svar igen - 1,2,3..

Nä,nä tänkte vi och tillsammans med några andra backpackers lyckades vi stoppa en annan buss som nästan var tom!! Där somnade jag & kände stor tacksamhet.
Senare fick vi veta att vår chaufför lämnade det "sjunkande skeppet" eller den stående bussen redan när den stannade..

Ja,väl framme visar det sej att Hoi An är sjukt vackert. Många av byggnader har influenser av kolonialiseringen & handeln mellan Japan, Kina & Europa. Så vackert. Det hänger lampor i alla träd och än en gång känns det som jag vandrar runt i en film. Lite bilder på detta vackra kommer när nätet fungerar bättre.

För övrigt är idag en speciell dag för mej. Då jag för 5 år sedan tog ett personligt beslut som inneburit att jag har blivit en lyckligare människa som kan självförverkliga mej & mina drömmar.

Livet är oftast härligt!