Hej alla !

Här i bloggen kommer ni få ta del av mina funderingar och händelser från mitt liv.

Allt från mina äventyr,drömmar och tankar samt annat som skönhets prylar,husdjur och resor. Även lite annat som gör livet roligt!

onsdag 28 mars 2012

Choklad & palmmårdsskit i ett konstnärligt paradis..

Wow vilken dag vi haft! Är lite trött efter dagens alla händelser & intryck. Men det är ett lågt pris. Vi började morgonen med att packa ihop vårt pick & pack.
8 blev vi hämtade av vår guide Agus.
Den trevligaste & roligaste guiden ever! Jag har skrattat & myst så mycket idag.
Tackar min blogg bekanta mrs Oikari för alla super bra Bali tips.
Med Agus fick vi uppleva allt möjligt kul. Från olika tempel till hur balinesiska folk bor, bli införstådda med deras ritualer & offer ceremonier.Vi fick se vackra ris terrasser, äta lunch vid en vulkan. Vi besökte stenhuggare som gör fantastiska statyer ofta av sina gudar, men även mycket annat. Är så imponerad av denna artistiska ådra man ser överallt. I silversmidet, trä carvings, stenstatyerna och inte minst i hur de bygger sina hus. Man vet inte om det är bostäder eller tempel. Jag tror inte man kan vara deprimerad här med så mycket fint runt om sej!
 Sista stoppet gjorde vi på en farm som odlade frukt, kakao, kaffe och olika kryddor. Vi fick testa olika frukter, chocklad & även smaka på världens dyraste kaffe..
 Luwaka som kommer från mongoosen ( palmmården). Japp, inifrån. Den käkar upp kaffebönorna och när de kommer ut igen & blivit behandlade är de tydligen en delikatess. Och ja, det var gott. Starkt kaffe med lång eftersmak. Godast var ändå den organiska chockladen med apelsin smak! Vi blev avsläppta i Ubud, där vi kommer stanna i ett par dagar.

förbereder "the oferings"

fin gris

stenstaty i templet från 10-talet

en av många med talang

ris terrass

vacker vy på lunchen

roligt i kryddträdgården

första sippen av skit kaffet

Agus, den bäste!

nästan allt var gott

det lilla djuret som skiter lyx till koppen