Hej alla !

Här i bloggen kommer ni få ta del av mina funderingar och händelser från mitt liv.

Allt från mina äventyr,drömmar och tankar samt annat som skönhets prylar,husdjur och resor. Även lite annat som gör livet roligt!

lördag 30 juni 2012

Matgalen..

I ett infall av uttråkighet, "jag älskar att laga mat"men saknar inspiration & någon form av förvirring, köpte jag hem 3 helt olika mat böcker.
Katrins LCHF bok blev jag rekommenderad på jobbet. Någon dag senare stod det i tidningen att man kunde få en stroke av LCHF:( Om man nu vill tro på det, kanske samma som att man får cancer av att äta chips & prata i mobil..)
Boken är roligt skriven & maten låter god. Kommer nog testa någon dag när behovet är större att gå ner i vikt än nu.



Lomelinos Tårtbok är ju helt fantastisk. Jag hittade hennes blogg först och den är väldigt inspirerande speciellt för dem som gillar att baka. Hon har förresten det där macaron receptet jag testar nästa gång det är dags.Vem vill vara utan kolhydrater när det finns så mycket gott att testa? -Åhhhhh.. Jag vill prova alla tårtor! Vilka små konstverk. Väntar dock på någons födelsedag att förgylla:) Annars är väl risken att jag & maken får trycka en hel tårta själva!


Nöt & nougatfantasi..
risken för smakorgasm är nog stor..

eller den här..choklad & lakrits...

Den 3:e mat boken var "Om jag var din hemmafru" av Lotta Lundgren, och är redan en favorit. Har testat 2 recept från den & är nöjd med båda. Enkla supergoda & annorlunda sammansättningar av ingredienserna. Vad sägs om kyckling med lavendel eller borsjtj med granatäpple & chevre creme..
Så fina bilder & roliga texter! Nu jäklar ska här lagas mat:)

dagens, passar nog bättre regniga höstkvällar,
men gott var det.


potatiscurry med saffran & spenat.
Till det halloumi tärningar & gula russin