Hej alla !

Här i bloggen kommer ni få ta del av mina funderingar och händelser från mitt liv.

Allt från mina äventyr,drömmar och tankar samt annat som skönhets prylar,husdjur och resor. Även lite annat som gör livet roligt!

fredag 25 maj 2012

This is the end..

Iallfall för denna gången. De sista dagarna på resan har vi roat oss i HongKong! Tänkte att vi skulle cancellera biljetten hem, dra över till Macau och spela på casinot, kanske ta en vända till resterande världs delar om turen varit med oss.. Eller inte, nu saknar jag mina katter så jag håller på att dö i själen! Och såklart lite annat.
Tillbaka till HK, Wow! vilken stad.  Det känns som ett bra avslut på en fantastisk resa att köra med en storstad. Även om vi bor i ett pytte litet kyffe i Chunking Mansion,  har det varit super bra, det är nära till allt och kostar överkomligt för de få m2 man får. Vi har gått så mycket, fotat & ätit..Ja, det har varit underbart här. Jag har ingen sorg att det snart är över, än. Har inte haft tid att reflektera över det helt enkelt.

behaglig värme & vacker utsikt
Idag lyxade vi till det lite. Jag hade aldrig ätit dumplings förrän idag. Så innan kl 10 imorse ställde vi oss snällt i kö till Tim Ho Wans michelin restaurang som tydligen är den billigaste michelin restaurangen på jorden! Kön gick snabbt men vi blev nr 22 och blev ombedda att komma tillbaka om ca 1.30 timme. Tack,tack..har läst om folk som väntat i 5 timmar! Så vi gick en sväng i Mong Kok och hamnade på en marknad.

the fishripper

och så lite vanliga frukter..

Tiden gick fort och de sista 20 minuter fyllde vi i vårt beställningskort. Menyn var inte så stor sån tur är och vi tog hjälp av lite rekommendationer.

Det blev - Steamed fresh shrimp dumplings, steamed pork dumplings with shrimp, steamed dumpling in chiu chow style, steamed spareribs with black bean sauce, deep fried dumpling filled with meat, baked bun with BBQ pork, vemicelli roll stuffed with pig liver (mycket godare än det låter) och sist efterrätten en Tonic medlar & petal cake.. Till det fick vi te som ingick och hela kalaset gick på 180 kr!! Vi tog med oss några extra pork buns, de var riktigt goda och jag skrattade hela vägen därifrån. Det var en rolig matupplevelse & maten är såklart god.

låt inte skenet bedra..

yummyyyy!!

pork & shrimp dumplings


crispy pork buns

efterrätten kom i geleform & smakade ljuvligt
Så är man i HK & har tid så är det definitivt värt ett besök. Lite shopping & skylinen på det hela så var min dag gjord, varför nöja sej med mindre liksom :)

lightshow at the skyline, HK

Imorgon vid samma tid tar vi flyget till Stockholm..