Hej alla !

Här i bloggen kommer ni få ta del av mina funderingar och händelser från mitt liv.

Allt från mina äventyr,drömmar och tankar samt annat som skönhets prylar,husdjur och resor. Även lite annat som gör livet roligt!

fredag 24 februari 2012

Jag lovar..sista cenotes inlägget..men bara måste berätta..

 Sista..verkligen sista dyken här iallafall. De var nog de 2 bästa fast alla har varit bra. Detta var helt sjukt,jag fick nog nästan lite panik på det första... Vi dök ner till 28 m,sen skulle vi ta oss igenom ett sulfat lager som ligger där på mitten och ser ut som en dimmig botten. Pga sulfatlagret är lättare än saltvatten men tyngre än sötvatten blir det en naturlig delning just där. Det luktade skit,som geisrar gör. Vi gled iallafall igenom dimman som var helt svart och kom ut under i mörkret & det var lite sådär,med mörkret,stanken & djupet. Men sen skulle vi upp igen.Så vi gled upp in i ljuset,och det var coolt! Dimman & grenarna här är ju Tim Burton på riktigt, Sleeping Hollow under vatten! Den cenoten heter Angelita & är en annorlunda upplevelse. 2:a dyket var på DreamGate,det är nog en grotta egentligen.Oj så vackert,vi simmade genom sand dyner & stalagmiter som såg ut som stearin som runnit i flera hundra år..Och uppochner vända istappar. Magiskt! Vi steg upp i en luft kupol,och det var oxå helt klustrofobiskt men underbart,liknade inget annat jag sett. Åhhh!!! Tacksam,tacksam att jag får vara med om detta,allt! Just nu är livet bara underbart!
ingång till Angelita

grenar i dimman...

jag i dimman..

fler spooky grenar..

kanske roten till något ont...

dimman nerifrån..

vår guide Richy,en cool kille,ingång till Dream Gate

Dream Gate


uppe i luft kupolen..

En strand dag vid ruinerna...

Igår skulle vi inte dyka förrän sent ,så vi tog chansen & besökte ruinerna här i Tulum,som ligger precis vid havet. Jätte vackert. Men det gick snabbt att se dem. Så vi hängde på stranden efteråt. Tyvärr var den finare stranden stäng av den anledningen att sköldpadds bebisar håller på att kläckas där:)
Den andra stranden var faktisk rätt fin den med,vi låg där & jäste i 2 timmar.Så avslappnande att bara ligga i solen & lyssna på havet. På väg ut såg vi en coatis:)  Sen var det dags att åka hem & dyka. Vi hade bara ett dyk och det var lagom. En helt ny cenote igen,såg ut som en skog. Här bor det krokodiler & sköldpaddor. Grottan i sej var inte min favorit,men det var kul. Idag tar vi igen det lugna från igår & kör eventuellt 3 dyk. Imorgon flyttar vi till Isla Mujeres. 



Ruinerna,havet ,kärleken


Coatis till Nana

Snappy bor här

Tim Burton cenote...


höstfärgerna dominerar här nere