Hej alla !

Här i bloggen kommer ni få ta del av mina funderingar och händelser från mitt liv.

Allt från mina äventyr,drömmar och tankar samt annat som skönhets prylar,husdjur och resor. Även lite annat som gör livet roligt!

lördag 18 februari 2012

för 25 dollar kan du sponsra utrotningen av tigrar...

Slutet på Sydamerika vistelsen börjar nå sitt slut.. De sista 2 veckorna spenderas på Yucatan halvön. Närmare bestämt Playa del Carmen & Tulum där vi ska dyka i cenotes.
Blir spännande. 
Jag gillar detta turistiga efter hard core backpacking i 2 månader,och jag gillar Mexico..Det lilla jag sett. MEN en sjukt sorglig grej som pågår här på turist stråket i Playa del Carmen, en man med en tiger unge i koppel en annan med en lejon unge på 3 månader,attt ta foto med...Första tanken är- Åhhh!!! Jätte gulligt,ja helt fantastiskt. För det finns väl varken tigrar eller lejon i Mexico.. Och är de inte lite väl lugna för att vara stora vildkatt ungar? Jag frågade mannen som försökte proppsa på mej fototagande om de var drogade och om de kom från en djurpark..och vad man gjorde med dem när de inte skulle fotas. Då verkade han bara skitsur och och ignorerade både mej & frågorna.Och eftersom jag är nyfiken och inte fick några svar har jag kollat upp lite om detta.Tydligen är det ett vanligt fenomen i Mexico och de ÄR drogade (valium) ,sen när katten blivit för stor hamnar den i en bur någonstans. Det är så himla sjukt med tanke på att de finns ca 4000 tigrar kvar i hela världen.. Vi tjuv tog några bilder,för att visa men inte sponsra skiten.
en utrotningshotad drogad bebis som snart blir inlåst och bort glömd