Hej alla !

Här i bloggen kommer ni få ta del av mina funderingar och händelser från mitt liv.

Allt från mina äventyr,drömmar och tankar samt annat som skönhets prylar,husdjur och resor. Även lite annat som gör livet roligt!

onsdag 11 januari 2012

ibland är det bättre att inte veta...

Vi var så trötta när vi kom fram till hostalet att vi lika gärna kunde gå & lägga oss super tidigt för att orka gå upp och börja med en 2 dagars trekking i Colca Canyons. Kl 02 var vi tvungna att stiga upp.
02.30 blev vi hämtade.Sen åkte vi upp i bergen i ca 3 timmar,där passade vi på att sova lite. Frukost i byn Chivay ,åka en stund till,vi kom fram till Cruz del Condor, men tyvärr såg vi inga jätte fåglar för dimman... Sen..sen började fotarbetet..I 4 timmar första rundan..ner ,ner,ner ..mina tår gråter..
En 25 minuters lunch & toa paus sen på det igen..
 3 timmar. Mycket ner,lite upp..Mina tår hatar mej!
Under promenaden plockade vår guide olika frukter till oss & vi såg en massa roliga saker. Vårt mål var en liten paradis ort som så passande hette El Oasis, beläggen längst ner i dalen,
där vi badade i pool & övernattade.
Dag nr 2, kl ringer 04.30,laddar upp med cola, snickers & oreos.. 3 timmars uppförsbacke färd. Mina tår har förlåtit mej, mina vader mår inte så bra. Men jag & mannen låg först i vår grupp & det kändes bra. All träning från höstas har get bra resultat! När vi väl nåt toppen fick vi en lång paus. Sen tog de oss till ett stort thermal bad,det var underbart.
Vi stannade till på vägen & såg lamor,så fina!
 Vi avslutade med en super god lunch buffe. Jag är väldigt impad av det peruanska köket.Så på det stora hela var det en underbar tur & jag skulle inte vilja vara utan den!



färdkost, vi fick plocka dem själv!

Kasper i kaktusland

starkaste chilin jag testat!


vår guide plockade frukter till oss

tuna,kaktusfrukt

vägarbete får en helt annan innebörd..

indian kvinna
med de små poolerna i sikte

framme i paradiset

vissa tog snålskjuts upp,donkey taxi

framme!



plantager



med sin lilla lama

thermal badet

lamor på bete

Lamor

kort inlägg om kort resa till Peru..

Vi hade en väldans tur när vi lämnade S.Pedro , bussresan till Arica var smidig & övergången in till Peru gick snabbt. Väl framme på buss terminalen i Tacna ( staden där vår gränstaxi lämnade av oss) blev vi uppraggade av en buss kille vars buss skulle gå om 10 minuter till Arequipa,vår stad. Allt var över på ca 18 timmar,som i SydAmerikanska bussmått är bra! Och nu är vi Peru!