Hej alla !

Här i bloggen kommer ni få ta del av mina funderingar och händelser från mitt liv.

Allt från mina äventyr,drömmar och tankar samt annat som skönhets prylar,husdjur och resor. Även lite annat som gör livet roligt!

torsdag 12 januari 2012

God mat i Arequipa & att köpa eller inte köpa..

alpaca carpaccio
Igår var ute på stan. Gick runt i små butiker & tittade på alla fina baby alpaca grejer. Och jag känner shopping djävulen vakna till lite. Men icke! Hittade en fantastisk tröja som kostade motsvarande 1000 kr! Vilket är en hel förmögenhet. Så det blev ingen tröja. Hurra! kanske har jag blivit lite botad;)
I stället gick vi till en fin restaurang & avslutade kvällen där,maten var riktigt god & jätte fint upplagd. Köttbitarna låg på en planka som hade en kolplatta fastetsa,där låg de & grillades.
Idag blev det en stan runda till & bara för att inse att tröjan inte var så snygg ville jag prova den igen..
Sen gick vi & klippte oss.Kasper rakade av skägget så nu känner vi oss snygga & fräscha. Och nu är det ju så att vi är i en jätte vacker stad,uppbyggt med vita vulkan stenar,vulkanerna ligger norr om staden & flera av dem är aktiva. Ett av de fascinerande byggnaderna är Santa Catalina Monastery som vi besökte idag. Jätte coolt ställe där nunnorna levde loppan tydligen.  Sen tog vi en tur i katedralen på plazan oxå,den rätt imponerande den med. Ikväll tar vi bussen till Cuzco.

notera de små flagorna

chockladmousse de lux..peruansk kakao

grannens dessert

hostalets utsikt

santa catalina monastery


här tvättade nunnorna,kul system

ett av de många köken i monasteriet

vulkaner i bakgrunden