Hej alla !

Här i bloggen kommer ni få ta del av mina funderingar och händelser från mitt liv.

Allt från mina äventyr,drömmar och tankar samt annat som skönhets prylar,husdjur och resor. Även lite annat som gör livet roligt!

måndag 20 juni 2011

Mmmmmm......

ingredienserna till dagens mat, kan ni gissa vad det blev för rätt?



 Fick trevligt middags besök av lilla mamma idag.
Riktigt gott blev det,och inte alls så svårt och komplicerat som jag alltid trott om denna underbara mat rätt!
(svamp Risotto)

Till efterrätt fuskade jag och gjorde Ekströms brylepudding.
Helt ok, även om en riktig creme caramel är svår slagen.

helt ok...

söndag 19 juni 2011

Drömmer mej bort

här vill jag vara just nu!
Tittar ut, regn.. Några timmar tills sista natten på jobbet sen är det helg för mig.
 Jag känner mej väldigt trött och sliten.
Någon gång i december åker jag & sambon iväg på långresa..Förhoppningsvis en 6 månader långresa!
Aldrig förr har jag önskat att sommaren (som knappt börjat ) ska ta slut. Att det blir höst och snabbt vinter. Så vi får ge oss av.
Det känns som tiden står still, och i väntans tider googlar jag mig fram till vad jag vill göra på denna fantastiska resa.. Tittar på vackra bilder och läser om dykning.
Malaysia, Filipinerna, lite andra delar av asien, Hawaii, Argentina, Brasilien,Mexico och lite annat beroende på vad ekonomi och tid tillåter.
Drömmen känns inte så långt borta längre!

onsdag 15 juni 2011

Kalas!

 Min födelsedag blev jätte mysig och jag vill Tacka alla som kom och förgyllde min dag!


Den godaste tårtan hjälpte sambon mej att snickra ihop,
det blev en egen påhittad blandning av 3 olika recept. Och det känns som lite vågat en sån här dag. Men "Thanks God" blev den super lyckad:)
Bara lite för liten...

Receptet kommer här:

Börja med att göra glasyrerna dagen innan!
Du behöver:
500g mörk choklad
5 dl vispgrädde
2 msk honung
50 rumstemp. smör


Glasyr: Hacka chokladen ganska fint.
Koka upp grädden med honungen, dra från
plattan och rör snabbt ner chokladen.
Rör tills all choklad har smält.
Tillsätt smöret i små klickar och rör till en slät smet.
Låt glasyren stelna i rumstemperatur till nästa dag
Ställ in i kyl om du har bråttom, men passa noga så den inte blir för hård.

Halvera receptet ovan och gör samma glasyr med vit choklad. 
Den blir lite rinnigare.


Gör pannacottan.


Hallon Pannacotta

3 gelatin blad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon 
200 g philadelphia

Gör så här:
 Lägg gelatin bladen i blöt i kallt vatten. Häll grädde och socker i en tjockbottnad  kastrull och sjud på svag värme tills sockret löst sig. Ta upp gelatinbladen ur vattnet krama ur och rör ner i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna lite.
Mixa hallonen till en pure. Rör ner Philadephiaosten och puren i grädden, vispa till en slät smet. Häll ner i en liknande form som tänkt till tårt botten.
    Låt smeten stå i kylen i minst 3 timmar eller tills den stelnat en Under tiden den står i kylen gör du bottnarna.

    Till tårtbotten:
    100 gram smör
    3 dl hasselnötter, malda
    2 ägg
    2 dl råsocker
    3 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    6 krm ekologiskt vaniljpulver, man kan ta lite essens istället
    2 dl mjölk


    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form och bröa eller mjöla den om du så vill, det fungerar bra att låta bli. Mal hasselnötterna. Vispa ägget och sockret pösigt. Tillsätt vaniljpulver, de malda hasselnötterna, smöret och mjölken. Blanda noga. Rör sedan försiktigt ned mjölet och bakpulvret.
    Häll smeten i formen, och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt svalna.

    Smeta på pannacottan när den stelnat på tårt botten, fixa till om det trillar i sönder. Sätt in i kylen ca 30 min. Ta ut.
    Bred på den mörka  glasyren på kanten , häll sedan över den vita glasyren, på med en massa hallon,  och valfria dekorattioner. Klart!

    Något som förmodligen hade varit lika gott och kanske lite enklare, att byta ut pannacottan mot en mousse istället. Det ska jag testa nästa gång!

    tisdag 7 juni 2011

    veckan

    Denna veckan planerar jag 30 års kalas:) Mitt eget.
     Roligt ska det bli att samla alla nära & kära.
    En efterlängtad present till mej själv är påväg. Imorgon på förmiddagen ska den dyka upp. Jag längtar. Bilder kommer då.
    Annars är det njutande av värmen som gäller.

    söndag 29 maj 2011