Hej alla !

Här i bloggen kommer ni få ta del av mina funderingar och händelser från mitt liv.

Allt från mina äventyr,drömmar och tankar samt annat som skönhets prylar,husdjur och resor. Även lite annat som gör livet roligt!

lördag 7 juli 2012

Lite sådär dimmigt..


och mystiskt grått är det ute och det börjar bli mörkt. Och här händer inte så mycket på aktivitets fronten för tillfället.. Jag jobbar & det känns som den svenska sommaren tänker regna bort i år också. Hoppas inte.
Rese solbrännan håller på att blekna och när jag kollar på bilder från resan så känns det så som det var väldigt längesedan.. Jag vill ha semester igen:( Och resa till roliga storstäder & shoppa hejdlöst!
Å andra sidan är jag väldigt nöjd & lycklig med livet och tillvaron just nu & det är inte fy skam att få känna så. Man ska vara tacksam!
Idag brunchade vi med syster & hennes sambo. Mysigt i regnet med gott sällskap & god mat. Libanesisk buffe, men där fanns även musli & svensson pålägg. Det var kul med lite annat än den vanliga hotell frullen som brukar serveras vid brunchar.

the brunch..

Kvällen fortsätter med en seghet som heter duga & bok som heter " Den femte årstiden" av Måns Kallentoft. Och den här..

fast namnet är roligare än smaken..




tisdag 3 juli 2012

Bästa pumpasopp receptet..

Ur "Om jag var din hemma fru".. Det här receptet är så enkelt & faktiskt den godaste pumpa soppan jag ätit. Så här sprider jag det vidare:

                                             
                                                                  Du behöver:
                                                 1 butternut pumpa ( ca 1 1/2 kg)
                                                 1 citron
                                                 4 vitlöksklyftor
                                                 1 stor gul lök
                                                 1 msk honung
                                                 2 dl grädde
                                                 2 msk kyckling fond
                                                 6 dl vatten
                                                 parmesan
                                                 Bacon ( kan uteslutas)                                                 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 C
Lägg pumpa, lök, vitlök allt oskalat på en plåt mitt i ugnen. Baka vitlöken i ca 20 min, pumpa & lök i ca 50 min. Låt pumpa & lök svalna. Klyv, kärna ur & gröp ur pumpan med sked.
Snitta löken vid rotfästet & kläm ut. Skala vitlöken. Zesta citronen.

Mixa  pumpa, lök, vitlök, citron zest, grädde och honung till en tjock pure.
Koka upp kyckling fond & vatten. Blanda pumpa puren & buljongen.
Smaka av med  pressad citron, salt & peppar. Värm allt.
Servera med parmesan & knapper stekt bacon...
Nästa gång jag gör den lägger jag till lite chili eller piripiri.
Så jäkla gott! Testa:)

lördag 30 juni 2012

Matgalen..

I ett infall av uttråkighet, "jag älskar att laga mat"men saknar inspiration & någon form av förvirring, köpte jag hem 3 helt olika mat böcker.
Katrins LCHF bok blev jag rekommenderad på jobbet. Någon dag senare stod det i tidningen att man kunde få en stroke av LCHF:( Om man nu vill tro på det, kanske samma som att man får cancer av att äta chips & prata i mobil..)
Boken är roligt skriven & maten låter god. Kommer nog testa någon dag när behovet är större att gå ner i vikt än nu.



Lomelinos Tårtbok är ju helt fantastisk. Jag hittade hennes blogg först och den är väldigt inspirerande speciellt för dem som gillar att baka. Hon har förresten det där macaron receptet jag testar nästa gång det är dags.Vem vill vara utan kolhydrater när det finns så mycket gott att testa? -Åhhhhh.. Jag vill prova alla tårtor! Vilka små konstverk. Väntar dock på någons födelsedag att förgylla:) Annars är väl risken att jag & maken får trycka en hel tårta själva!


Nöt & nougatfantasi..
risken för smakorgasm är nog stor..

eller den här..choklad & lakrits...

Den 3:e mat boken var "Om jag var din hemmafru" av Lotta Lundgren, och är redan en favorit. Har testat 2 recept från den & är nöjd med båda. Enkla supergoda & annorlunda sammansättningar av ingredienserna. Vad sägs om kyckling med lavendel eller borsjtj med granatäpple & chevre creme..
Så fina bilder & roliga texter! Nu jäklar ska här lagas mat:)

dagens, passar nog bättre regniga höstkvällar,
men gott var det.


potatiscurry med saffran & spenat.
Till det halloumi tärningar & gula russin





lördag 23 juni 2012

Dagens PMS..

Vid jordgubbståndet:

Jag- Är det gulaktiga jordgubbarna omogna?
Försäljaren- Ja, vissa är lite sådär..Inte helt mogna.
Jag- Jaha, men då bytar jag ut dem som ser sådär ut.
Fs- Ja, det går bra.

Jag plockade bort de värsta & la till några andra fina från ett annat pkt.
Gubben bakom börjar typ harkla sej..

Gubben- Men nästa vill inte heller ha omogna jordgubbar..
Jag- Då får väl nästa också byta.. Jag tänker inte betala för omogna, oätliga jordgubbar.
Gubben- Det vill inte jag heller göra.
Jag( nu irriterad)- Men du får väl ta en annan låda då! Vad är problemet.. Gubbjävel..

Förlåt Gubben vid jordgubbsståndet. Jag har mens. Hoppas du också fick ett paket finingar:)

mina "handplockade" gubbar..



tisdag 19 juni 2012

Pastadeg & macarons måste vara djävulens påfund..

Jaha..vad har jag gjort idag då.. Undrar jag nu när jag sätter mig helt slut i soffan. Ja, var fan tog dagen vägen?
Jag satt på balkongen i morse & bläddrade i skvaller, solen sken & det var hur skönt som helst. Jag borde stannat där. Eller hos min väninnas katter.
I stället blev jag överambitiös & började planera den fantastiska middag jag skulle slänga i hop till ikväll.
Inspirerad av en av tidningarna gav jag mig iväg för inhandlande. Ja, ja, ja vad roligt!
Ni vet man får en bild av sej själv där man påminner om Per Moberg eller Leila & allt verkar sååååå enkelt!
Men nää.. 3 timmar in i maten blev det bara drygt. Ont i armar & korsrygg efter kavlandet och en växande irritation över att jag slösar min lediga dag på detta. Detta jag snabbt skulle slänga ihop sen sitta & fika i solen eller göra andra trevligheter .

Jag har aldrig varit speciellt glad i klistriga degar, det här var som tapet klister. Antingen stod det fel i receptet eller så är det bara ett griseri att få till den degen, den fastnade i allt. Pasta deg. Till ravioli.. ( jag förstår varför man köper färdig pasta, allt annat är sinnessjukt)


där ligger de & ser så enkla & oskyldiga ut

resultatet av blod..nästan.. svett & tårar

Nu i efterhand är jag glad att maken tyckte det var super gott, för det var nog första & sista gången det serverades..

Samtidigt som jag höll på med pastan påbörjade jag bakelserna från helvettet eller -macarons, som de så fiiint heter. De första blev så fula så resten av smeten blev en hel maräng kaka, som vi inte vågat smaka än.

Sån tur är så gjorde jag glass (från scratch) med rabarber & mixad bär kompott också. Ja, jag sa ju att jag blev överambitiös.

det här var dagens enkla & godaste!

Det tråkigaste med detta var, som pricken över i:et att K så typiskt fastnade på jobbet. Idag av alla dagar. Ja, inte min bästa dag. Men jag har lärt mig, det blir Jamie Olivers 30 minuters i fortsättningen..

måndag 18 juni 2012

Rättelse..

Idag fick jag det obligatoriska mailet från Malmö milen där bl.a ens tid registrerats. 60 minuter var ju fel, det var vad funbeat registrerat, jag sprang milen på 58,40! Inte mycket skillnad men i spring sammanhang räknas ju varje sekund:)

söndag 17 juni 2012

60 min..

32 sek tog det för mig att springa Malmö milen, jag kom på 713:e plats. Och är super nöjd!